top of page

Wat is jouw manier om te leren leven met je diagnose?

Mijn missie is ervoor zorgen dat de kennis van en het begrip voor mensen met #artrose #polyartrose #fibromyalgie #onzichtbaarziektes beter wordt en dat de mensen met deze en andere aandoeningen weer leren dat ze ook een fijn leven kunnen leiden zonder de handrem erop in plaats van toe te geven aan het lijden..

Deze missie vind ik heel belangrijk.


Een aantal van deze aandoeningen bestaat al heel lang en een aantal is nog niet zolang bekend maar ze hebben allemaal raakvlakken als het gaat om ongemak en onbegrip.

Er zijn verschillende behandelingen en mogelijkheden die er toe kunnen bijdragen dat het allemaal wat dragelijker wordt. Zodat ook jij, net als ik,de zon weer ziet schijnen.Vanaf 2010 heb ik de deur platgelopen bij verschillende artsen en fysiotherapeuten, vanwege gewrichtsklachten en pijn, de een wat vriendelijker dan de ander.

Ik wilde van de pijn af. Nog te vaak krijg je te horen, leer er maar mee leven.


En dan sta je buiten, diagnose polyartrose een chronische aandoening, geen verdere informatie over waar je nu naar toe kunt gaan, welke behandelingen er zijn of hoe je omgaat met de beperkingen die toch wel invloed op je leven en werk hebben.


Na veel medicijngebruik en zelfs een gesprek bij een psychiater kwam ik erachter dat er geen medicijn is dat mij gaat helpen om er mee te leren leven, tramadol, pregabaline, naproxen, en zo kan ik nog wel een rijtje noemen dat mij voorgeschreven werd. Het resultaat was in mijn geval soms wat minder pijn maar het kwam er altijd weer doorheen.


Veel mensen hebben naast last van gewrichten ook last van alle omliggende weefsels, spieren, pezen en zenuwen. Om dat een naam te geven wordt vaak gezegd heb je al eens gedacht aan #fibromyalgie? Ook deze aandoening wordt niet voldoende erkend en vaak afgedaan met dezelfde zin, leer er maar mee leven.


Er zijn manieren om het leven voor jezelf lichter te maken. Je gedachten te beheersen en te veranderen. Je medicijnen te verminderen of soms zelfs zo goed als zonder te leven.


Artrose is net als fibromyalgie een reumatische aandoening die vaak wordt behandeld door Orthopeden, met pijnstilling of door vervangen van gewrichten als dat mogelijk is.

Ook zijn er al een aantal reumatologen die dit doen.


#Bewegen is voor mensen met Artrose heel belangrijk.

En geloof me ook als je heel veel pijn hebt is blijven bewegen binnen de mogelijkheden heel belangrijk.

Kun je hulp gebruiken? Heb je vragen? Neem gerust contact op, alleen kun je veel maar samen kunnen we nog veel meer.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page