top of page

Hoe ga jij om met (chronische) pijn?

Als pijncoach krijg ik te maken met veel verschillende soorten pijn. Lichamelijke pijn, geestelijke pijn al dan niet acuut of chronisch. Iedereen heeft wel eens te maken met pijn, en meestal gaat de pijn ook weer weg.

Waarom gaat mijn pijn dan niet weg? Is er iets mis met mij? Zit het dan toch tussen mijn oren? Vragen die vaak naar boven komen bij mensen met chronische pijn.Nee het zit niet tussen je oren op de manier die je denkt, want er is wel degelijk pijn, het is geen verbeelding.

Wel is er soms een foute werking tussen de boodschap in je hersenen en wat er werkelijk aan de hand is en dan zit het dus wel tussen je oren, maar het is dus geen verbeelding.
Ook kun je de pijn in stand houden door er keihard tegen te vechten, wat vaak weer zorgt voor extra frustratie en dus meer pijn je beland dan in een vicieuze cirkel.


Wat kan jij veranderen aan mijn pijn als het zelfs de dokter niet lukt? Die zal toch wel weten wat goed is? Ik heb al zoveel verschillende medicijnen geprobeerd en niets helpt echt. Die pijn, het vreet energie en maakt je echt een ander mens.Ik weet wat het is en wat het met je kan doen maar heb voor mijzelf een manier gevonden

om er mee om te gaan en uit de vicieuze cirkel te stappen.

Hierdoor werd het leven ineens weer een stuk lichter en plezieriger.

Ben jij er ook klaar mee en wil je ook een manier vinden om met je (chronische) pijn om te gaan?3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page