top of page

Een kijkoperatie is ook een operatie

Afgelopen mei had ik een kijkoperatie in mijn rechterknie. Vol goede moed ging het richting de chirurg. Natuurlijk had ik me voor de tijd laten informeren, toch viel het achteraf wel een beetje tegen.


De operatie op zich was een dag opname, Na een behoorlijke wachttijd werd ik opgeroepen, voorbereid met infuusnaald voor de narcose en nog enige uitleg. Onder volledige narcose is vervolgens de kijkoperatie uitgevoerd.


De diagnose artrose graad 4, 70 ml vocht en ontstoken weefsel verwijderd. Bijkomend met een kopje koffie voel ik goed dat er in mijn knie gewroet is.

De eerste 2 dagen waren krukken echt wel nodig, net als pijnstilling. Daarna ging het verder zonder krukken, heel kleine stukjes en elke dag een klein beetje meer.


Na 3 weken volgde fysiotherapie, wat was ik blij met mijn fysiotherapeut. Het buigen van de knie was een crime, door zijn behandeling kon ik eindelijk weer gewoon gaan zitten zonder gestrekt been.

Lymfdrainage en gerichte fysiotherapie voor de geopereerde knie maakten dat ik nu drie maand later weer redelijk normaal mijn knie kan gebruiken.

Wel blijven bewegen, ook met pijn, alleen niet door de pijn heen. Het verschil daarvan heb ik geleerd met vallen en opstaan.Op dit moment ben ik bezig met het opzetten van een cursus omgaan met chronische pijn. Hierin deel ik mijn waardevolste ontdekkingen, heb jij ook dingen ontdekt die het leven met chronische pijn aangenamer maken?

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page