top of page

Dit nooit meer


Hoe vaak heb je deze zin al niet voorbij zien komen sinds de oorlog in Oekraine?

Het staat (stond) voor nooit meer een oorlog op ons continent en werd door veel landen erkent en ondertekend. Ook door Rusland waarvan de leiding nu besloten heeft dat de door hun gevoelde bedreiging, en het doet niet terzake of die dreiging er wel of niet is, het noodzakelijk maakt deze overeenkomst te schenden.De angst voor een wereldoorloog zorgt voor besluiteloosheid alle waarden die wij, in het westen, heel normaal vinden schudden op hun grondvesten. Wie is er nog te vertrouwen? De propaganda doet aan beide kanten zijn werk.


Onrust en onzekerheid zijn lastige gevoelens ze nemen je vaak mee naar aannames over wat zou kunnen zijn. Empathie met de slachtoffers, aan beide kanten mensen zoals jij en ik. Onbegrip over de besluiten die er genomen worden. De ons zo vertrouwde en bekende wereld staat op zijn kop.

Niet mijn oorlog, waarom grijpt het westen niet in, een corrupt land, voor en tegen, landverrader, alleenheerser een paar van de opmerkingen die regelmatig op twitter voorbij komen.


Opkomen voor mensen en daarvoor mensen afmaken, het kan er bij mij niet in dat dit een oplossing is.


Een wereld zonder wapens is en blijft waarschijnlijk een Utopie maar zou het voor iedereen een stuk veiliger maken.Hoe gaan we straks 4 en 5 mei herdenken en vieren?Bij het wijzen naar een ander wijzen er nog steeds vier vingers naar jezelf, misschien iets om over na te denken.
Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page