top of page

Crisis hoe kom je er ooit nog uit?


Van alle kanten staat je leven op de kop, de ene crisis volgt de andere op. Hoe kom je daar ooit nog uit?


Het vervelende van een crisis is dat ook je hoofd je vaak niet meer helpt om de meeste simpele dingen op te lossen, in slaap komen wordt ook steeds lastiger en je tolerantie krijgt een wat korter lontje. Je gaat op zoek naar een oorzaak of eigenlijk naar een schuldige. Want het ligt toch zeker niet aan jou dat het zo beroerd gaat.?


Voor een deel is het vaak inderdaad niet jouw schuld en zeker op dit moment niet waarbij de prijzen ervoor zorgen dat gas en elektra onbetaalbaar worden en de brandstof van je auto een deel van je salaris verbruikt.Het leven gaat niet over rozen, het is een weg die je terwijl je hem gaat leert omgaan met leuke maar zeker ook minder leuke dingen. Als het op de volgende gebieden, gezondheid/relaties/werken/geld allemaal goed verloopt ben je vast een gelukkig mens. Toch zullen er veel mensen zijn die op tenminste 1 van deze gebieden een niet zo hoge score hebben staan. Ik heb bewust het plaatje wonen weggelaten maar ook dat is voor velen een crisis waar geen einde aan lijkt te komen. Vraag om hulp als je het alleen niet redt, dat is niet zwak maar juist ontzettend sterk.


Kun je er zelf dan helemaal niets aan doen?


Wat jij voelt en ervaart tijdens een crisis is iets waar je wel wat aan kunt veranderen. Kijk eens om je heen er zijn er ook altijd mensen die wel een manier vinden om tijdens een crisis het hoofd boven water te houden en dat zijn echt niet altijd alleen maar de mensen die op alle gebieden geen problemen hebben.

Gezondheid, kijk naar wat je nog wel kunt, of ga op zoek naar een andere manier, in plaats van vast te blijven houden aan wat je altijd kon doen voor je gezondheid een klap te verduren kreeg,

Relaties, blijven niet vanzelf goed maar vragen om hard werken van beide kanten, Vraag hulp als het niet goed loopt bij familie of vrienden en als dat niet lukt bij een mediator of coach.

Werken, Kansen genoeg op dit moment, als je dat tenminste wilt. Alleen wijkt het aanbod nogal eens af van wat jij als ideaalbeeld ziet en zijn in sommige beroepsgroepen de salarissen zo laag dat je om in je levensonderhoud te kunnen voorzien er of een extra inkomen bij nodig hebt of genoegen zult moeten nemen met een minder luxe levensstandaard.

Geld, Hier lijkt alles om te draaien op het moment voor de 1 omdat er niet genoeg is en voor de ander omdat hij steeds meer wil. De casino-economie wordt het ook wel genoemd, voor mij een rare benaming want ik houd niet zo van gokken maar er zit wel degelijk een kern van waarheid in. Het is op dit moment echt gokken voor heel veel mensen en de uitkomst is uiterst onzeker.

Kom je er alleen niet uit ga op zoek naar hulp, dat is iets wat je altijd zelf kunt doen in welke situatie jij je ook bevindt. Vind je dat lastig maak dan gebruik van gratis kennismakingsgesprekken bij coaches of andere hulpverleners waarbij je vaak op weg geholpen kunt worden.15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page